Print page

Rijke natuur

Rijke natuur


Het eiland Chios heeft een zeer gevarieerde natuur. Zo heeft het noorden een ruig landschap met hoge en steile rotsen. Daar vindt u ook de berg Pelineon met een hoogte van maar liefst 1297 meter de hoogste van het eiland. De bergen zijn over het algemeen kaal. Wat in het noorden wel opvalt zijn de geweldige aantallen bremstruiken. In voorjaar kleurt alles geel, terwijl de zoete geur dan overheerst.

Meer naar het midden en zuiden gaan de bergen geleidelijk over in een meer heuvelachtig en ook minder ruig landschap. In het midden van Chios treft u de grote vruchtbare vlakte, ook wel bekend als de Kambos, aan. Hier bevinden zich boomgaarden met citrusfruit, zoals mandarijnen en sinaasappels.

In het zuiden tenslotte is het landschap weer heuvelachtig. Hier bloeien in het vroege voorjaar de karakteristieke tulpen, die voor een prachtige kleurenpracht zorgen. Uniek in het zuiden zijn de mastiekbomen. Deze bomen leveren de geurige mastiekhars, die voor allerlei doeleinden (medisch, kosmetisch etc. ) geschikt is. Nergens ter wereld kan deze hars geoogst worden.